Ingroeiende Nagel Behandeling

Een ingroeiende of ingegroeide teennagel kan zeer pijnlijk zijn. Meestal gaat het om de grote teen, maar het kan ook een van de andere tenen zijn. Wanneer de zijkant van de nagel in de huid drukt en het rondom je nagel gevoelig of pijnlijk is, spreken we van een ingroeiende nagel en is het raadzaam om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken voor een behandeling. Een ingroeiende nagel is deskundig goed te behandelen en je voorkomt hiermee een pijnlijke ontsteking. 

Wanneer je voor de eerste keer bij mij in de behandelstoel zit start ik met het bespreken van jouw wensen en/of voetklachten, contra-indicaties, persoonlijke gegevens en medische voorgeschiedenis. Ik geloof erin dat een goede behandeling enkel verricht kan worden wanneer ik bekend ben met deze informatie. 

Bij een ingroeiende teennagel wordt er in overleg met jou een persoonlijk behandelplan opgesteld en besproken. De voeten worden onderzocht en daarna vindt de behandeling plaats.

Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in de huid. De punt van de nagel dringt zich in de huid en kan gaan ontsteken. De nagelwal kan rood worden en je ervaart pijn onder de nagel of aan de teen. Er kan pus uit de huid komen en de nagelwal kan verdikken als gevolg van overmatige celdeling. Een ingegroeide nagel zelf verhelpen is sterk af te raden. Hoe langer een ingegroeide teennagel onbehandeld blijft, hoe ingrijpender de behandeling. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak.

Is er sprake van een ingegroeide nagel met ontsteking dan is een verwijzing van jouw huisarts nodig. Wij bieden de mogelijkheid een nagelbeugel plaatsen om de groei van jouw nagel te reguleren zodat de ingroei daadwerkelijk wordt verholpen.

Behandeling/product Prijs
Basis pedicure behandeling (+intake) € 39,50
Vervolgbehandeling binnen 6 weken € 32,50
Deelbehandeling binnen 6 weken € 24,00
Nagelbeugel per stuk € 25,00
Nagelbeugel herplaatsen per stuk € 17,50
Orthese per stuk v.a. € 20,00
Nagelreparatie per nagel € 17,50

Tarieven zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 december 2021

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Aangezien wij tijdens een behandeling enkel de telefoon opnemen voor spoedgevallen is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms.

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.

Coronaregels

Bij verkoudheidsklachten, koorts, benauwdheid en/of plotseling verlies van reuk of smaak blijf ik thuis tot de uitslag van de test bekend is. In dit geval kan de afspraak niet doorgaan en zal ik je hierover informeren. Ik wil jou vragen hetzelfde te doen bij klachten.

Om ieder van ons te beschermen wordt naast de standaard hygiënemaatregelen de praktijk na ieder behandeling voor 15 minuten geventileerd. Daarnaast wil ik je vragen bij binnenkomst je handen te ontsmetten en aan de onderstaande regels te houden.