Kloven Behandeling

Een kloof ontstaat vaak door een te droge huid. Deze droge huid verliest zijn elasticiteit en kan bij belasting niet meer meebuigen. Daardoor kan de huid barsten. Onder of tussen de tenen ontstaan kloven door overmatige productie van transpiratievocht. Soms gaan kloven of kloofjes gepaard met een schimmelinfectie, in de volksmond ook wel zwemmerseczeem genoemd.

Oppervlakkige kloven beperken zich tot scheuren in de opperhuid. Bij diepe kloven kunnen de scheuren doordringen tot in de diepere huidlagen. De randen zijn dan vaak verhard door eelt. Kloven kunnen erg pijnlijk zijn, ze kunnen gepaard gaan met bloedingen en infecties kunnen ontstaan wanneer een kloof open is. Om te voorkomen dat het pijnlijk wordt of infecties ontstaan is het raadzaam de kloof op tijd door onze pedicure te laten behandelen.

De behandeling

Onze pedicure behandelt de kloof, kloven of kloofjes door eerst de dikke laag eelt en de harde randen van een kloof voorzichtig weg te snijden. Daarna wordt de huid machinaal glad en met goede rondingen afgewerkt. Dit bevordert de elasticiteit van de huid, zodat genezing van de kloven mogelijk is. Eventuele pijn zal direct na de behandeling sterk verminderen. Aan het einde van de behandeling wordt de plek in gemasseerd met een geschikt product. Bij ernstige kloven wordt er een pakking aangebracht. Voor volledige genezing is het raadzaam het advies van onze pedicure op te volgen. Het aanschaffen van de juiste producten is mogelijk binnen onze praktijk.

Eerste pedicure behandeling incl. intake 59

Pedicure behandeling 45 minuten € 45

Pedicure behandeling 60 minuten € 59

Pedicure behandeling 75 minuten € 73

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Door drukte ben ik momenteel telefonisch beperkt bereikbaar, daarom is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms. Het is ook mogelijk een contactformulier in te vullen (zie contact).

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.