Ingroeiende Nagel Behandeling

Een ingroeiende of ingegroeide teennagel kan zeer pijnlijk zijn. Meestal gaat het om de grote teen, maar het kan ook een van de andere tenen zijn. Wanneer de zijkant van de nagel in de huid drukt en het rondom je nagel gevoelig of pijnlijk is, spreken we van een ingroeiende nagel en is het raadzaam om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken voor een behandeling. Een ingroeiende nagel is deskundig goed te behandelen en je voorkomt hiermee een pijnlijke ontsteking. 

Wanneer je voor de eerste keer bij mij in de behandelstoel zit start ik met het bespreken van jouw wensen en/of voetklachten, contra-indicaties, persoonlijke gegevens en medische voorgeschiedenis. Ik geloof erin dat een goede behandeling enkel verricht kan worden wanneer ik bekend ben met deze informatie. 

Bij een ingroeiende teennagel wordt er in overleg met jou een persoonlijk behandelplan opgesteld en besproken. De voeten worden onderzocht en daarna vindt de behandeling plaats.

Bij een ingegroeide teennagel groeit de nagel in de huid. De punt van de nagel dringt zich in de huid en kan gaan ontsteken. De nagelwal kan rood worden en je ervaart pijn onder de nagel of aan de teen. Er kan pus uit de huid komen en de nagelwal kan verdikken als gevolg van overmatige celdeling. Een ingegroeide nagel zelf verhelpen is sterk af te raden. Hoe langer een ingegroeide teennagel onbehandeld blijft, hoe ingrijpender de behandeling. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak.

Nagelbeugeltechniek

Nagelreparatie ingroeiende nagel

Is er sprake van een ingegroeide nagel met ontsteking dan is een verwijzing van jouw huisarts nodig. Wij bieden de mogelijkheid een nagelbeugel te plaatsen en/of een reparatie toe te passen om de groei van jouw nagel te reguleren zodat de ingroei daadwerkelijk verholpen wordt.

Behandeling Prijs
Eerste pedicure behandeling (+intake) € 59
Pedicure behandeling 45 min. € 45
Pedicure behandeling 60 min. € 59
Pedicure behandeling 75 min. € 73
Specialistische technieken Prijs
Nagelbeugel per stuk € 30
Orthese per stuk v.a. € 25
Nagelreparatie 1 nagel € 25
Nagelreparatie 2 nagels € 40
Nagelreparatie overige nagels per stuk € 8
Nagelreparatie 10 nagels | max € 75

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Aangezien wij tijdens een behandeling enkel de telefoon opnemen voor spoedgevallen is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms.

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.