Likdoorn Behandeling

Een likdoorn, ook wel eeltpit of eksteroog genoemd, is een vaak pijnlijke naar binnen groeiende eeltplek. Deze komt voor op plaatsen waar veel en vaak druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor overmatige eeltvorming op een geconcentreerde plek van je voet. Een likdoorn kan hard of zacht zijn en komt in de meeste gevallen voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop en tussen de tenen. Maar ook op handpalmen kunnen likdoorns ontstaan. Een likdoorn kan pijnlijk zijn, het kan voelen alsof er een spijker in de voet zit.

Tijdens de behandeling wordt de likdoorn vakkundig verwijderd. Dit kan machinaal, handmatig met een chirurgisch mesje of middels een pakking. Na de behandeling is de pijn verdwenen. Wanneer de likdoorn met regelmaat behandeld wordt zal deze kleiner worden en uiteindelijk verdwijnen mits de oorzaak wordt aangepakt.  

Oorzaak

Likdoorns kunnen ontstaan wanneer jouw schoenen te nauw zijn, spits zijn, bij hoge hakken of een verkeerde maat hebben. In deze gevallen kunnen de voeten geen natuurlijke houding aannemen. Dit zorgt dat druk op bepaalde plekken van de voeten worden vergroot, wat het ontstaan van een likdoorn in de hand werkt. De stand van je voeten en tenen in combinatie met schoenen kan eveneens leiden tot drukplekken. 

Tijdens een behandeling is het mogelijk dat de pedicure jouw schoenen wil controleren om de oorzaak te kunnen achterhalen. Het is aan te raden de schoenen mee te nemen die je het meest draagt. Tijdens het voetonderzoek of behandeling kan duidelijk worden dat de stand van je voet of teen leidt tot te veel druk en het ontstaan van de likdoorn of likdoorns. In de meeste gevallen kunnen wij dit oplossen door de desbetreffende plek drukvrij te leggen of een hulpstukje (orthese) op maat te maken.

Pedicure Behandeling incl. intake 59

Pedicure behandeling 45 minuten € 45

Pedicure behandeling 60 minuten € 59

Pedicure behandeling 75 minuten € 73

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Aangezien wij tijdens een behandeling enkel de telefoon opnemen voor spoedgevallen is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms.

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.