Ingroeiende nagel

Wanneer je pijn of irritatie in de huid rondom uw nagel ervaart, kan het zijn dat je last hebt van een ingroeiende of ingegroeide nagel. Een ingroeiende teennagel komt het vaakst voor bij de grote teen en kan leiden tot een pijnlijke ontsteking in de huid.

Hoe voorkom je een ingegroeide nagel?

  • Nagels hebben een beschermde werking. Knip nagels recht en niet te kort af. Knip geen hoekjes, maar vijl deze minimaal. Het te kort knippen van de hoekjes kan juist zorgen voor ingroei. 
  • Draag goed passende schoenen met voldoende ruimte bij de tenen en vermijd te strakke sokken. Koop nieuwe schoenen aan het einde van de dag.
  • Transpirerende voeten maken de huid week waardoor de nagel eerder in kan groeien.

Behandeling

Pedicure 013 behandeld jouw ingroeiende nagel vakkundig met een frees. Het eelt en stukje nagel dat in jouw huid drukt worden hierbij uit de nagelplooi verwijderd en daarna drukvrij gelegd. In overleg is het mogelijk een nagelbeugel te plaatsen. Een geschikte beugel lift als het waren de nagel uit de nagelplooi.

Wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Dit om een pijnlijke ontsteking te voorkomen. Ingroeiende nagels gaan niet vanzelf over.

Op onderstaande foto's zie je een diversiteit aan nagelbeugels. Deze lift de nagel uit de nagelplooi waardoor deze ontlast wordt en de nagel een juiste begeleiding krijgt tijdens de groei:

Schoenmaat

Wanneer wij ouder worden kunnen onze voetbogen wat door gaan zakken waardoor de voet langer wordt. Ook bij zwangere vrouwen kunnen de voeten doorzakken door het gewicht en kan er mogelijk een platvoet ontstaan. Twijfelt pedicure 013 of jij zelf over jouw schoenmaat? Dan kan er in overleg een meting en/of blauwdruk en meting ingepland worden.