Wrat behandeling

Een gewone voetwrat (of verrucae) is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden -net als wratten op andere plaatsen van het lichaam- veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Wratten zijn zeer besmettelijk.

De eerste behandeling

Tijdens de eerste behandeling wordt de desbetreffende plek of plekken onderzocht en er wordt een plan van aanpak opgesteld. Gaat het daadwerkelijk om een wrat en welke methode past bij jou?

Tijdens de behandelingen wordt het eelt bovenop de wrat verwijderd. Afhankelijk van de gekozen methode wordt er gebruik gemaakt van o.a. een dip & stip -methode of HTC-pen.

HTC behandeling

HTC staat voor High Temperature Cauter. Tijdens deze behandelingen wordt de wratlocatie aangestipt en verbrand doormiddel van electrocauterisatie.

Elektrocauterisatie is een methode waarbij het weefsel wordt vernietigd door middel van elektriciteit. Er wordt een kleine sonde waar een elektrische stroom doorheen loopt op de wrat gehouden om het weefsel te vernietigen. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat.

Dip & stip -methode

Met de dip & stip -methode breng je het product met name zelf tussen de behandelingen door makkelijk, precies en pijnloos aan. Tijdens de behandelingen wordt het proces goed in de gaten gehouden en het eelt verwijderd waardoor het product goed zijn werk kan verrichten. De methode is pijnloos, mits je het gebruikt zoals in de gebruiksaanwijzing beschreven staat.

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Door drukte ben ik momenteel telefonisch beperkt bereikbaar, daarom is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms. Het is ook mogelijk een contactformulier in te vullen (zie contact).

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in rekening gebracht.