Schimmelnagelbehandeling

Wanneer je het vermoeden hebt dat je last hebt van een of meerdere Kalknagels of Schimmelnagels raad ik je aan om dit te laten diagnosticeren. Heel veel nagels worden ten onrechte schimmelnagels genoemd waardoor er vaak producten gebruikt worden die niet aanslaan. Kalknagels krijg je wanneer één of meerdere teen- of vingernagels geïnfecteerd zijn met een schimmel.

 

Binnen de praktijk heb ik de mogelijkheid om dit te testen op Dermatofyten en krijg je een juist advies voor het behandelen van jouw nagelafwijking.

Schimmelnagel herkennen

Een schimmelnagel wordt vaak kalknagel genoemd en is een schimmelinfectie van een of meerdere nagels van de voeten en/of handen.  De nagel ziet er vaak gekleurd, dof en soms brokkelig of dik uit. De lengtegroei is geremd, maar de dikte neemt vaak toe. Het ziet er vaak niet mooi uit en kan pijnlijk zijn. Een kalknagel is een schimmel dat zich vermenigvuldigd bij een vochtige, warme omgeving.   

De behandeling

Tijdens de behandeling worden de nagels machinaal dunner gefreesd en de nagelomgeving gereinigd. Er worden zo veel mogelijk schimmelsporen verwijderd en je krijgt thuisadvies hoe je de nagel(s) het beste kan verzorgen. Indien gewenst kan de pedicure specialistische technieken toepassen. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een Gelnagel; een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Je zult verbaasd staan van het resultaat!

De Geltechniek is zeker ook heel geschikt voor de mannenvoet!

Thuisadvies

Om van een schimmelnagel of nagels af te komen dien je bereid te zijn om het advies van onze pedicure op te volgen. Aangezien onze teennagels langzamer groeien dan onze handnagels heb je geduld nodig, een snelle oplossing is er helaas niet. Om te beginnen adviseren wij je een paar schone sokken mee te nemen naar de afspraak.

Duur: 55 - 70 minuten

Pedicure behandeling incl. intake en schimmelnageldiagnostiek 75,00

 

Vervolgbehandeling binnen 8 weken € 32,50

Behandeling buiten 8 weken € 39,50

Duur: 45 minuten

Specialistische technieken Prijs
10 Gelnagels inclusief verdunnen nagels (ook voor schimmel- en kalknagels) € 49,95
1 Gelnagel incl. verdunnen nagel € 20,00
Overige Gelnagels incl. verdunnen nagels p.st. € 5,00
Drukvrij leggen v.a. € 4,50
Orthese per stuk v.a. € 20,00

Tarieven zijn inclusief BTW en geldig t/m 30 juni 2022

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Aangezien wij tijdens een behandeling enkel de telefoon opnemen voor spoedgevallen is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms.

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.