Huidkloven behandeling

Een kloof of kloofjes ontstaan vaak door een te droge huid. Deze droge huid verliest zijn elasticiteit en kan bij belasting niet meer meebuigen. Daardoor kan de huid barsten. Dit zie je vaak op de vingertoppen. Onder of tussen de tenen ontstaan kloven door overmatige productie van transpiratievocht. Soms gaan kloven of kloofjes gepaard met een schimmelinfectie.

Oppervlakkige kloofjes of kloven beperken zich tot scheuren in de opperhuid. Bij diepe kloven kunnen de scheuren doordringen tot in de diepere huidlagen. De randen zijn dan vaak verhard door eelt. Kloven kunnen erg pijnlijk zijn, ze kunnen gepaard gaan met bloedingen en infecties kunnen ontstaan wanneer een kloof open is. Om te voorkomen dat het pijnlijk wordt of infecties ontstaan is het raadzaam de kloof door ons te laten behandelen.

De behandeling

Onze specialist behandelt de kloof, kloven of kloofjes door eerst de laag eelt en de harde randen van een kloof voorzichtig te verwijderen middels een chirurgisch mesje of professionele apparatuur. Daarna wordt de huid machinaal glad en met goede rondingen afgewerkt. Dit bevordert de elasticiteit van de huid, zodat genezing van de kloven of kloofjes mogelijk is. De pijn zal direct na de behandeling sterk verminderen. Onze specialist zal naar behoefte de behandeling afronden met het juiste middel en eventueel afplakken doormiddel van een geschikte techniek.

Tijdsduur: max. 60 minuten

Prijs eerste behandeling € 42,95

Vervolg behandeling binnen 8 weken € 37,95

Tijdsduur: max. 45 minuten

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Door drukte ben ik momenteel telefonisch beperkt bereikbaar, daarom is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms. Het is ook mogelijk een contactformulier in te vullen (zie contact).

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.