Kalknagel behandeling

Wanneer je het vermoeden hebt dat je last hebt van een of meerdere Kalknagels of Schimmelnagels raad ik je aan om dit te laten diagnosticeren. Heel veel nagels worden ten onrechte kalknagels genoemd waardoor er vaak producten gebruikt worden die niet aanslaan. Kalknagels krijg je wanneer één of meerdere teen- of vingernagels geïnfecteerd zijn met een schimmel.

 

Binnen de praktijk heb ik de mogelijkheid om dit te testen op Dermatofyten en krijg je een juist advies voor het behandelen van jouw nagelafwijking.

Kalknagel herkennen

Een schimmelnagel wordt vaak kalknagel genoemd en is een schimmelinfectie van een of meerdere nagels van de handen en/of voeten.  De nagel ziet er vaak gekleurd, dof en soms brokkelig of dik uit. De lengtegroei is geremd, maar de dikte neemt vaak toe. Het ziet er vaak niet mooi uit, kan pijnlijk zijn of het jeukt. Een kalknagel is een schimmel dat zich vermenigvuldigd bij een vochtige, warme omgeving.

Een kalknagel is een schimmelinfectie van een of meerdere nagels van de handen en/of voeten.  De nagel ziet er vaak gekleurd, dof en soms brokkelig of dik uit. De lengtegroei is geremd, maar de dikte neemt vaak toe. Het ziet er vaak niet mooi uit, kan pijnlijk zijn of het jeukt. Een kalknagel is een schimmel dat zich vermenigvuldigd bij een vochtige, warme omgeving.   

De behandeling

Wanneer er sprake is van een kalknagel of schimmelnagel wordt het aangepaste deel mogelijk verwijderd en de nagelomgeving gereinigd. Er worden zo veel mogelijk schimmelsporen verwijderd en je krijgt thuisadvies hoe je de nagel(s) het beste kan verzorgen. Indien gewenst kunnen wij specialistische technieken toepassen. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van een nagelreparatie of nagelprothese; een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig vervangen wordt waardoor de nagel er weer mooi uit ziet.

Een nagelreparatie of nagelprothese is zeker ook heel geschikt voor de mannen!

Thuisadvies

Om van een schimmelnagel of nagels af te komen dien je bereid te zijn om het advies van onze specialst op te volgen. Aangezien onze nagels langzaam groeien heb je geduld nodig, een snelle oplossing is er helaas niet.

Duur: max. 65 minuten

Eerste behandeling incl. intake en

schimmelnageldiagnostiek 79,50

 

Nagelreparatie mogelijk v.a. € 20,00

Duur: min. 15 minuten extra

Tarieven zijn inclusief BTW en geldig t/m 31 juli 2023

Starterspakket voor thuis

Om jou zo goed mogelijk te motiveren en te ondersteunen hebben wij een starterspakket samengesteld zodat jij op de juiste manier thuis de behandeling voort kan zetten.

Dit pakket bestaat uit drie anti-mycose producten voor het behandelen van de nagels en het inspuiten van de schoenen. Samen met een 72 ml nagelherstellende olie schaf je dit nu aan voor € 85,00.

Afspraken

Voor het maken of wijzigen van een afspraak zijn wij bereikbaar via het telefoonnummer 06-49134934. Aangezien wij tijdens een behandeling enkel de telefoon opnemen voor spoedgevallen is het raadzaam een bericht te sturen via WhatsApp of sms.

 

  • Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan graag uiterlijk 24 uur tevoren de afspraak verzetten of annuleren;
  • Het is ook mogelijk iemand anders de afspraak te laten nakomen. Bericht ons van te voren dan zijn wij hiervan op de hoogte;
  • Niet nagekomen afspraken en afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd kunnen in rekening worden gebracht.